Συμμετοχή των Φοιτητών του ΤΜΟΔ σε Εκπαιδευτικές Επισκέψεις σε Επιχειρήσεις της Αττικής 24-25 Απριλίου 2017

Printer-friendly version

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Φοιτητών ΤΜΟΔ σε Επιχειρήσεις της Αττικής 24-25 Απριλίου 2017

Για 3η συνεχή χρονιά, στις 24 και 25 Απριλίου 2017, φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις στην Αττική. Την πρωτοβουλία διοργάνωσης των επισκέψεων είχε η Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος κα Αναστασία Κωνσταντέλου, η οποία και συνόδευσε τους φοιτητές . Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από ανώτερα στελέχη σχετικά με το αντικείμενο των επιχειρήσεων και να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής και λειτουργίας από τους υπεύθυνους Μηχανικούς Παραγωγής. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις ακόλουθες επιχειρήσεις και οργανισμούς:

  • Τράπεζα της Ελλάδος. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κεντρικό κτήριο του Οργανισμού στη Αθήνα και να παρακολουθήσουν 3 διαλέξεις από στελέχη της Τράπεζας αναφορικά με τον ρόλο και τη σημασία της ΤτΕ στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, το χρονικό, τα αίτια και τις διαστάσεις της Ελληνικής οικονομικής κρίσης, και τον θεσμικό ρόλο της Τράπεζας στην εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς, όπου και έγινε ιδιαίτερη μνεία στις μεθόδους εκτίμησης κινδύνου που εφαρμόζονται από την Τράπεζα και τις ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Γενικό Διευθυντή και στελέχη του Οργανισμού για το Νομικό Καθεστώς σχετικά με την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Δίκαιο καθώς και τις διαδικασίες προστασίας των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Σχεδίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης πληροφορήθηκαν λεπτομερώς και με παραδείγματα για τη διαδικασία σύνταξης Έκθεσης Έρευνας και ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε Τεχνολογική Πληροφόρηση από Δημοσιευμένα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.
  • ΕΠΙ.νοώ ΕΜΠ. Οι φοιτητές επισκέφτηκαν τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙνοώ ΕΜΠ, όπου ενημερώθηκαν για τον ρόλο και τις δράσεις του στην υποστήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών φοιτητών του ΕΜΠ.
  • BiC Violex S.A. Η παρουσία της εταιρίας στην Ελλάδα ταυτίζεται με τη λειτουργία ενός από τα σημαντικότερα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε & Α) της εταιρείας διεθνώς, καθώς στην Ελλάδα φιλοξενείται το Τμήμα Ε&Α των λεπίδων της εταιρίας. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από στελέχη του Τμήματος Ε&Α και Λεπίδας καθώς και να ξεναγηθούν στα τρία Εργοστάσια της Επιχείρησης.

Οι φοιτητές έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φορέων, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να τους κατατοπίσουν για το αντικείμενο εργασίας τους και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις. Κοινή επιθυμία των συμμετεχόντων φοιτητών είναι η επανάληψη και καθιέρωση του θεσμού των εκπαιδευτικών επισκέψεων στο μέλλον, με τη συνδρομή και βοήθεια τόσο των διδασκόντων όσο και των ίδιων των φοιτητών του Τμήματος.