Φιλοσοφία και Στόχοι

Printer-friendly version

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΦΕΚ Ίδρυσης Τμήματος 72Α’/10.03.2000) ανήκει στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το Τμήμα βρίσκεται στη Χίο και ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001. Είναι πολυτεχνικό τμήμα, οι απόφοιτοι είναι διπλωματούχοι μηχανικοί, και η διάρκεια των σπουδών είναι πενταετής.

Το Τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Νέας Οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες μηχανικών, ικανών να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της Νέας Εποχής καθώς και στην έρευνα και προαγωγή της τεχνογνωσίας στους τομείς της:

Οι προαναφερόμενοι τομείς αποτελούν χώρους στους οποίους διεισδύουν όλο και περισσότεροι «νέου τύπου» μηχανικοί. Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης προσβλέπει στο να καλύψει αυτό το κενό της αγοράς εργασίας με στελέχη με πολύπλευρη εκπαίδευση, ικανά τα ανταποκριθούν άμεσα όχι μόνο στις τεχνικές, αλλά και στις αυξημένες οικονομικές και διοικητικές απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Νέα και Εκδηλώσεις

  • Το Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού Παραγωγής και Λειτουργιών (ΣυΣΠαΛ), του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 με θέμα τη «Διαχείριση φυσικών καταστροφών: Ο ρόλος των...
  • Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Καθομολόγηση και Απονομή Διπλωμάτων στους αποφοίτους των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.
  • Η 25η Νοέμβρη έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των ΓΥΝΑΙΚΩΝ! Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση για το σχετικό ζήτημα προχώρησε στην σύσταση της Επιτροπής Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών "ΑΙΓΑΙΟ 50:50 - Ισόρροπη Συμμετοχή...
  • Το Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάει στο CERN: εκπαίδευση χωρίς όρια».
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εναρκτήριο Σεμινάριο Πρωτοετών Φοιτητών Ακαδ. Έτους 2016 – 2017 του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
  • Η συνάντηση Ομάδας Εργασίας CERN ATLAS MUON, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από πλευράς συμμετοχής η οποία πλησίασε το εκατό τοις εκατό.