Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος

Printer-friendly version
Όνομα: 
Κωνσταντίνος
Επώνυμο: 
Παπαγεωργίου
Βαθμίδα: 
Καθηγητής
Member of Faculty
Γνωστικό αντικείμενο: 
Πειραματική Φυσική
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα: 

 

Ο Δρ. Κων/νος Παπαγεωργίου είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο “Πειραματική Φυσική”. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και στη συνέχεια εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με υποτροφία από το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” στην Πειραματική Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων. Εργάστηκε σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο C.E.R.N., στο Imperial Collegeof London, στο Fermilab των ΗΠΑ και στο University of Illinois στο Chicago των ΗΠΑ. Στη συνέχεια το 2002 εργάσθηκε σαν ερευνητής Δ’ βαθμίδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Από το 2006 μέχρι και το 2010 ήταν Επίκουρος και ακολούθως Αναπληρωτής Καθηγητής επί συμβάσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησηςτου Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης.

Έχει σημαντική διδακτική εμπειρία στην διδασκαλία των μαθημάτων Φυσικής Ι, Φυσικής ΙΙ, Θερμοδυναμικής και Δυναμικής-Κινηματικής, Εργαστήρια Φυσικής και Μετρήσεων Ι και Εργαστήρια Φυσικής ΙΙ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Είναι ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Φυσικών Επιστημών και η ερευνητική του δραστηριότητα εντοπίζεται κυρίως στο πεδίο της Πειραματικής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών όπου δραστηριοποιείται στο πείραμα ATLAS στο CERN. Στον τομέα της Αστροσωματιδιακής Φυσικής ασχολείται με την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου συστήματος ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων. Στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας, το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Νανοτεχνολογία και στην κατασκευή σύνθετων υλικών κατάλληλων για αποθήκευση ενέργειας. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας του έχουν παρουσιαστεί σε πάνω από 758 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει περισσότερες από 54503 ετεροαναφορές.

Βιογραφικό σημείωμα: 
Διεύθυνση: 
Κουντουριώτου 41, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 
2271035449
Email: 
papageo [at] aegean [dot] gr
Δημοσιεύσεις: 

Περισσότερες από 270 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονιkά περιοδικά με κριτές , h-index: 25, και πάνω από 4800 ετεροαναφορές(πηγή: Scopus, 2014)

Αρχείο δημοσιεύσεων: 
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: 

-- Πειραματική Φυσική Υψηλών Eνεργειών

-- Αστροσωματιδιακή Φυσική

-- Νανοτεχνολογία και εφαρμογές της στην αποθήκευση ενέργειας

-- Ανάπτυξη σωματιδιακών ανιχνευτών και συστημάτων ανίχνευσης μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

-- Συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας